Reinigen & Opladen

Op deze pagina ga ik uitleggen hoe je je edelstenen reinigt en oplaad!

Reinigen

Edelstenen absorberen negatieve energie uit de omgeving. De omvang van dit voorkomen varieert van steen tot steen. Sommige stenen, zoals toermalijn en barnsteen, absorberen veel energie  en moeten daarom vaker worden schoongemaakt. Er zijn verschillende manieren om stenen schoon te maken. Welke methode het meest geschikt is, hangt ook af van de steen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte reinigingsmethodes. Bij al deze methoden is het belangrijk om de wil uit te drukken om de steen grondig schoon te maken en  alle negatieve ladingen die erin zijn opgenomen te verwijderen.

 1. Stromend water
 2. Aarde
 3. Hematiet
 4. Salie of andere reinigende kruiden
 5. Wierook (vooral sandelhout)
 6. Amethist
 7. Seleniet
 

 

 1. De eerste manier om het schoon te maken is minimaal vijf minuten onder stromend water. Het kan direct onder de kraan, maar natuurlijk ook in de stream of surfend. Dit is een van de snelste reinigingsmethodes, maar is niet geschikt voor een grondige reiniging. Sommige stenen worden aangetast door water en kunnen niet in water worden gereinigd. Dit geldt onder andere voor calciet, magnetiet, seleniet, lapis lazuli, malachiet, turkoois en angeliet. Ook mogen zilveren sieraden die edelstenen bevatten niet in water  worden gewassen, omdat de stenen dan los kunnen gaan zitten.
 2. Het kan ook zijn negatieve lading verliezen door de steen op de grond te leggen. Dit is een zeer zachte methode die eigenlijk veilig op alle stenen kan worden gebruikt. Plaats de steen minimaal 2

uur in de grond. Hoe langer je de steen op de grond laat liggen, hoe dieper de reiniging. Vergeet niet waar je de steen hebt begraven (leg bijvoorbeeld een stok of iets dergelijks). En zorg ervoor dat  huisdieren de rots niet opgraven.

 1. Een andere veilige en zachte reiniging is om de stenen op een schelp of sokkel met hematietstenen te plaatsen. Hematiet absorbeert de negatieve lading van de steen. Laat de steen minimaal 2
 2. uur op het hematiet liggen. Hematiet zelf kan gezuiverd en opgeladen worden door de stenen onder bijvoorbeeld stromend water te houden. Goed drogen anders kunnen de stenen gaan roesten.
 3. Door salie te branden (of andere reinigende kruiden te gebruiken) en de steen door de rook te halen met een zeer sterke reinigingsintentie, wordt de steen ook schoon. Wierook werkt op dezelfde manier. Sandelhout is een sterk reinigende wierook en is hier dan ook zeer geschikt voor.
 4. Amethist is een uitstekende steen om andere stenen schoon te maken. Door de steen ongeveer twaalf uur in een amethistgeode, amethistcluster of amethistbasis te leggen, wordt hij automatisch gezuiverd. Geode heeft de voorkeur omdat deze  zelden gereinigd hoeft te worden en de steen volledig omgeven is door de energie van amethist en daardoor nog dieper reinigt. Amethistcluster en amethiststenen daarentegen moeten na elke reiniging  goed worden schoongemaakt. Door zijn reinigende eigenschappen en zachte energie is
 5. Seleniet zeer geschikt voor het reinigen en opladen van andere stenen. Bij deze methode leg je de edelstenen naast seleniet, op een oplaadschijf van seleniet of in een bakje van seleniet.

 

Heel veel succes en plezier met het reinigen van je edelstenen!

Wierook gebruik

Hoe gebruik je wierook of verband je het? Het klinkt eigenlijk als iets voor de hand liggend, iets dat iedereen  weet. Lichte wierook. Je steekt de stick aan en voila, dan geniet je ervan. Maar nee, er is meer. Er zijn  een paar trucjes die je  moet onthouden om de beste resultaten te krijgen bij het gebruik van wierook. Daarnaast is het ook belangrijk om meerdere wierookstokjes te hebben. Elk type werkt net iets anders en soms heb je accessoires nodig voor een bepaald type wierook. Daarom praten we in deze blog over succesvol wierook of gebruik.

De meest voorkomende soorten wierook zijn eigenlijk dubbel kegelvormige wierookstokjes. Een goede tip bij het kopen van wierook: koop wierook zonder houten kern. Deze stevige sticks hebben een minder complex aroma en hebben niet de houtbrandende tonen. Daarnaast moet je  een goed wierookvat hebben: een stokje of wierookkegel in de plant plaatsen is vaak niet erg praktisch en veilig, een klein wierookstokje doet al wonderen. Nu je  klaar  bent, steek je de punt van het wierookstokje of kegeltje aan en houd je het ongeveer 10 seconden in de vlam. Blaas vervolgens de punt uit zodra de punt gloeit. Plaats nu de wierook  op het hout totdat deze na ongeveer 20-30 minuten uitgaat. Op het einde steek je zowel Palo Santo als Witte Salie aan, net als gewone wierook. Laat het dan koken, bij voorkeur in een bakje. Je kunt dan Palo Santo of Clary Sage gebruiken om de ruimte vrij te maken, of  het gewoon  laten zitten totdat het opbrandt.

Let altijd op veiligheid bij het  gebruik van wierook. Wierookstokjes komen er vaak pas na een tijdje uit. Gebruik veilige en goede wierookvaten en blijf altijd in dezelfde ruimte tot de wierook volledig is uitgedoofd.

Opladen

Kristallen stralen een positieve en opbeurende energie uit. Het absorberen van deze energie verhoogt onze vibratie, wat ons fysieke, mentale en emotionele welzijn helpt.

De meeste kristallen hebben echter geen onbeperkte energie. Zodra de energie van een kristal is opgebruikt, zullen de positieve trillingen tijdelijk worden beperkt. Het kan zelfs minder effectief worden voor kristalgenezing.

Opladen kan een kristal opnieuw verbinden met de oorspronkelijke frequentie, zodat het klaar is om opnieuw te worden gebruikt.

Hoelang

Crystal laadtijd is afhankelijk van de gekozen methode. Maanlicht, dat een zachte energie heeft, heeft de hele nacht nodig om het kristal op te laden. Hoogenergetisch zonlicht daarentegen duurt slechts 30 minuten tot twee uur.

 Als u op zoek bent naar een snellere manier om de genezende eigenschappen van een kristal, wierook, geluid of aanraking te herstellen, kan dit slechts enkele minuten duren.

Intentie programmeren (manifesteren)

Na het reinigen en opladen van een healing crystal is de volgende stap  het programmeren met een specifieke intentie. Programmeren leidt de steen naar het genezende effect dat u wilt bereiken, waardoor het krachtiger wordt.

 Onthoud dat het universum je niet altijd  zal helpen een probleem op te lossen zoals je het je voorstelt. Wees dus open  en eindig je programmering altijd  met de woorden “For the Highest Good”.

Een eenvoudige methode om een ​​kristal te programmeren:

 • Kies een kristal dat bij je doel past. Als u niet zeker weet wat het beste is voor uw doel, is helder kwarts een nuttige steen omdat het voor elk doel kan worden geprogrammeerd.
 • Zorg na het schoonmaken en opladen van het kristal voor  een rustige omgeving  zonder afleiding.
 • Houd het kristal vast en vraag de engelen om je te begeleiden. Zeg: “Ik heb dit kristal geprogrammeerd om… (je intentie invullen).” Zorg ervoor dat je duidelijk en beknopt bent en eindig altijd met “voor het grotere goed”. Stel je voor dat je intentie wordt opgenomen in het kristal terwijl je de woorden uitspreekt.
 • Herhaal de programmering drie keer omdat dit helpt om de gewenste energie te verzamelen.

Manieren van opladen

Je kunt je edelstenen op verschillende manieren opladen. Je voelt zelf het beste welke manier het beste bij je past en wat goed voelt. Let wel op dat niet alle edelstenen elke manier kan verdragen.

Ik ga jullie nu wat vertellen over de verschillende oplaadmanieren.

Maanlicht

 Het verzorgende licht van de maan is ideaal om je kristal op te laden. Het heeft een zachte energie die de hele nacht nodig heeft om het kristal op te laden, maar het licht is zacht genoeg voor alle soorten stenen.

 Plaats voor deze methode de steen buiten op de grond of op natuurlijk materiaal. Dit houdt het geaard terwijl het baadt in de energie van de maan. Als je kristal niet geschikt is om nat te worden, kun je het op een vensterbank of onder een glazen schaal laten staan.

 De maanenergie is het sterkst tijdens volle en nieuwe manen, dus dit zijn de beste tijden om het kristal op te laden. Maak je geen zorgen als er bewolking is, want de energie zal je kristal nog steeds bereiken.

 Tip: Je kunt ook verschillende maanstanden gebruiken voor bepaalde kristallen. Zo reageert zwart obsidiaan goed op nieuwe maan, terwijl seleniet goed reageert op volle maan.

 Zonlicht

 De stimulerende eigenschappen van zonlicht maken het een effectieve manier om kristallen op te laden. Hoewel deze methode sneller is dan maanlicht, is het niet geschikt voor stenen die vervagen in direct zonlicht.

 Laad het kristal op met zonlicht door het buiten of op een vensterbank te plaatsen. Idealiter zou het kristal op een natuurlijk materiaal moeten worden geplaatst om het geaard te houden en maximaal twee uur op zijn plaats te houden.

 De zon is minder intens in de vroege ochtend of late namiddag, dus ik laad mijn kristallen het liefst op die momenten op. Maak je geen zorgen als er wolken zijn, want de zonne-energie laadt je steen nog steeds op.

 Hoewel deze methode het hele jaar door werkt, wordt de zonne-energie sterker opgeladen tijdens de zomer- en winternachteveningen en de lente- en herfstnachteveningen.

 Opmerking: niet alle stenen zijn bestand tegen zonlicht, omdat ze kunnen verbleken of broos worden. Als je niet zeker weet hoe je kristal zal reageren, gebruik dan maanlicht of een andere methode om je kristal op te laden.

 Zout

 Zeezout wordt vaak gebruikt om kristallen op te laden. Dit is een eenvoudige methode die perfect is voor het laden van kleine hoeveelheden steen.

 Om deze methode te gebruiken, vul je een kom met zeezout en plaats je het kristal erin. Laat de kom een ​​nacht staan ​​om er zeker van te zijn dat hij volledig is opgeladen.

 Tip: Controleer of je kristal compatibel is voordat je deze methode gebruikt. Zachtere gesteenten of kristallen die sporen van metaal bevatten, kunnen geen zout verdragen. Als u het niet zeker weet, gebruikt u een van de andere methoden in deze lijst.

 Wierook

 Wierook is een traditionele methode die door sjamanen wordt gebruikt om kristallen op te laden. Dit is een geweldige optie als uw steen niet geschikt is voor zonlicht of vocht.

 Houd het kristal met je vingertoppen vast en laat het opladen door de rook. Doe dit totdat het intuïtief uitvoerbaar aanvoelt. Je kunt ook je veren gebruiken om ongeveer 60 seconden over het kristal en rond de rook te zweven.

 Aarde

 Kristallen willen in contact staan ​​met de aarde. Dit maakt het een leuke methode om verf te laden, ook al is het de langzaamste optie op deze lijst.

 Herstel de energie van het kristal door het in de aarde te begraven zodat het volledig kan communiceren met de natuurlijke frequentie van de aarde. Het is het beste om dit in een glazen pot te doen, zodat de kristallen niet splijten of verloren gaan. Laat het kristal daar maximaal een week liggen – en vergeet niet te markeren waar je het hebt begraven!

 Als je niet in de tuin kunt, kan het ook in een bloempot. Plaats de kristallen rond de wortels van de plant en pas op dat u ze niet beschadigt.

 Opmerking: Kristallen geassocieerd met het aarde-element genieten van dit type lading.

 

Nu is het aan jou!

0
  0
  Jouw winkelmand
  Je winkelwagen is leegTerug naar shop